woonkeuken

Woonkeuken

Woonkeuken? De keuken is veel meer dan alleen maar een ruimte waar je kookt. Een woonkeuken combineert wonen en koken in dezelfde ruimte – iets wat je de laatste tijd veel meer ziet. Waar de keukens voorheen altijd werden weggestopt in een aparte kamer, zie je nu steeds vaker dat mensen de keuken liever als een centraal punt zien… 

De keuken als onderdeel van uw interieur

Wat opvalt aan een complete woonkeuken, is dat ze vaak uit meerdere delen bestaan. Zo bevindt de keuken zich in het ene deel tegen de muur of wand aan. Denk hierbij aan een kastenwand of keukenapparatuur. Het andere deel is vaak losstaand, dit wordt ook vaak een kookeiland genoemd, met een groot werkblad en een kookplaat.

Dit kookeiland wordt vaak richting de woonkamer geplaatst waardoor je een echte woonkeuken creëert. Is dit voor jou niet genoeg? Dan kun je er zelfs voor kiezen om een bar te monteren aan het kookeiland. Hierdoor krijg je een soort tweede eettafel.

Bekijk ons aanbod keukens met eiland >>>

Keukens zijn er in alle soorten en maten. Dus je kunt de keuken afstemmen op het interieur van je woonkamer. Hiermee maak je jouw keuken onderdeel van de rest van je woning. Zo creëer je direct een fijne, warme sfeer. Nog een voordeel: bij feestjes of groter gezelschap past iedereen in de keuken en kamer. Handig voor een feestelijk etentje!

Koken en eten in dezelfde ruimte? Dan is het verstandig om deze ruimte ook te gaan gebruiken om in te wonen. Maak er een grote open ruimte van, zodat je een open keuken krijgt.

Weet je nog niet in welke stijl? Geen probleem, een open keuken is mooi in verschillende stijlen. Denk bijvoorbeeld aan een moderne keuken, landelijke keuken of een tijdloze keuken.

Een woonkeuken in elke stijl

Het maakt niet uit of je juist van een landelijke keukenstijl, moderne keukenstijl of een tijdloze keukenstijl houdt. Woonkeukens zijn er namelijk in elk soort stijl. Er wordt voornamelijk gekeken of de keuken bij de interieurstijl van de rest van je woning past. Vooral als de woonkamer en woonkeuken in elkaar over lopen is het van belang dat dit in dezelfde stijl is. Althans dat is wat wenselijk is en wat je met de keukenexperts kunt bespreken.

Tips van Küchenoutlet

  1. Heb jij een gezin met (jonge) kinderen? Handig om de keuken dan kindvriendelijk in te richten. Dit doe je door bijvoorbeeld de oven-magnetron hoog te plaatsen. Ook kan je voor inductie kiezen. Deze kookplaat koelt sneller af.
  2. Probeer je keuken zo te ontwerpen, dat je er later ook nog profijt van hebt. Er zijn heel veel leuke dingen om toe te voegen in je keuken, maar zijn die allemaal nodig? Een keuken met bar bijvoorbeeld, ga je er echt gebruik van maken?
  3. Vraag ons magazine aan, maak een moodboard en zoek naar ideeën voor je woonkeuken. Vervolgens kun je deze ideeën meenemen naar Küchenoutlet, vervolgens kijken we samen of we hier jouw droomkeuken uit kunnen realiseren.

Voorbeelden

Hieronder een aantal voorbeelden van mooie woonkeukens. Deze keukens komen uit het keukenassortiment van Küchenoutlet. Interesse gewekt en wil jij ook zo’n mooie woonkeuken? Neem contact op via het formulier van Küchenoutlet of vraag het gratis magazine aan.

woonkeuken hoogglans

Een greeploze woonkeuken met bar

 

woonkeuken met keukenbar

Een woonkeuken met open kasten richting de woonkamer

 

Een open keuken met keukeneiland richting de woonkamer

 

Meer inspiratie?

Wil je meer te weten komen over woonkeukens? Bij Küchenoutlet adviseren we jou graag! Maak een vrijblijvende afspraak en je bent van harte welkom bij ons in de showroom. Na het maken van een afspraak staan onze adviseurs voor jou klaar.

Kom langs en laat je inspireren!

Comments are closed.