Koloniale keuken

Koloniale keuken

Koloniale keuken? Wil je zo mooi wonen en koken als in een koninklijk landhuis? De charme ervaren van oude herenhuizen. De klassieke keukens met ingezette frames en naar binnen gelegen fronten. Warme en elegante pasteltinten met ronde porseleinen knoppen.

Koloniale keukens – hoe zien ze er uit?

Iedereen die ooit eens bij een boerderij is geweest zal waarschijnlijk wel een idee hebben hoe een koloniale keuken, ook wel een landelijke keuken genoemd, eruit ziet. De sfeer in de keuken, de warmte en de ouderwetse fronten en knoppen maken het helemaal af.

In de koloniale keuken zie je vaak hout terugkomen, met prachtige vormen in de kastdeuren verwerkt.

De afwerking en vloer

Een koloniale keuken is van zichzelf eigenlijk al een keuken met veel vormen en details. Dus eigenlijk is het nodig nodig om veel toe te voegen. Om een extra landelijk gevoel te krijgen bij de keuken zou je kunnen kiezen voor tegeltjes of marmer als achterwand.

Wil je juist dat de keuken drukker is en ‘in gebruik’ lijkt? Dan kun je ervoor kiezen om pannetjes en andere keukengerei op te hangen aan de muur of een rek. Of denk aan een ouderwetse fluitketel die je op het fornuis laat staan.

Wat de vloer betreft kun je eigenlijk niet veel fout doen. Ga voor een houten vloer of kies juist voor pasteltinten. Wil je de keuken juist heel donker? Dat kan, dan kun je kiezen voor een donkere keuken in combinatie met een donkere vloer. Tot slot zou je een vloerkleed kunnen neerleggen bij of onder de eettafel.

De keukenapparatuur

Met de moderne inbouwovens en inductie kookplaten van nu ziet een koloniale keuken er niet echt nostalgisch uit. Om voor de looks te gaan kun je beter een fornuiskast of retro range cooker kiezen, zo blijf je in stijl van de oude landelijke keukens.

Koloniale keuken

En dan zo’n downdraft afzuiging, het is allemaal te modern. Natuurlijk ben je vrij om te kiezen welk apparatuur je in de keuken wilt. Maar om in de stijl te blijven kun je misschien beter kiezen voor een vrij hangende afzuigkap.

Let wel op de kleur die je kiest, een messing of koperen afzuiging past vaak mooi in de bruine houten keuken.

Hoe groot is een koloniale keuken?

Je zal wel denken, hoe groot is zo’n koloniale keuken dan? Hoewel je tegenwoordig vrijwel elke keuken op maat kunt laten maken, is de koloniale keuken van zichzelf altijd vrij groot. Dit komt vaak ook omdat deze keukens gepaard gaan met een keukeneiland.

Wat je ook ziet, de keuken wordt verlengd met een grote houten eettafel waar je met het hele gezin aan kunt zitten. Dit komt vooral vanuit de woonboerderijen.

Wil je toch liever voor iets minder groot gaan, dan kun je kiezen voor de moderne landelijke keukens. Deze zijn prima af te stemmen op een kleinere ruimte. Waarom modern? Doordat je minder details en keukengerei laat zien, oogt de keuken gelijk wat rustiger.

Wat kost een koloniale keuken?

Deze keukens kun je vinden vanaf €10.000 euro. Maar je wilt de keuken vanzelfsprekend naar eigen wens invullen. Hierdoor kun je ervan uit gaan dan de prijs nog wel kan oplopen tot €21.000 euro.

Wil je voor de echte grote koloniale keuken gaan? Voor die grote modellen kun je rekenen op een prijs rond de €38.000 euro.

Bij Küchenoutlet vind je de Koloniale keuken al vanaf € 9.000 euro.

Natuurlijk is de prijs afhankelijk van de materialen die je gebruikt, of je al dan niet een eiland wilt en de grootte van je keuken.

Jouw keuken?

Kom langs en laat je inspireren!

Comments are closed.