Kleine keuken

Kleine keuken inrichten

Een kleine keuken inrichten? Is dit een uitdaging? Ja. Is het mogelijk? Altijd! Ook met een kleine ruimte kun je je droomkeuken verwezenlijken. Wil jij graag een compacte, mooie keuken waarin je naar hartenlust kunt koken? Wij geven je graag de beste kleine keuken ideeën!

Creëer een open keuken

Is de kleine keuken in een hoekje van het huis gedrukt en voel je je opgesloten in de ruimte? Overweeg een muur open te breken en zo de kleine keuken bij de woonkamer te betrekken – zo krijg je meer een woonkeuken.

Ook heb je vaak ruimte voor een keukeneiland of een grote eettafel. Een open keuken biedt meer ruimte, maar het is wel belangrijk dat je de interieurstijl en de kleur van de kleine keuken op die van de woonkamer laat aansluiten voor een mooi geheel.

Plaats een bar in je keuken

Als je geen open keuken hebt of wilt, kan het zijn dat je maar een beperkte ruimte hebt om je maaltijden te nuttigen. Een bar in de kleine keuken inrichten kan de oplossing bieden. Hier kun je niet enkel aan zitten, maar je kunt het ook gebruiken als verlenging van je werkblad. Multifunctioneel dus!

Kies de juiste kleuren

kleine keuken inrichten

Laat de keuken ruimtelijker lijken door goed gebruik te maken van de juiste kleuren en natuurlijk daglicht. Als je ramen in de kleine keuken hebt, laat dan zoveel mogelijk licht naar binnen.

Hang er eventueel vitrages voor om je privacy te waarborgen. Kies voor hoogglans kastjes die het daglicht in de kleine ruimte weerkaatsen.

Ook heel belangrijk: kies voor lichte kleuren. Gebruik zoveel mogelijk lichte kleuren, zoals wit en pasteltinten, in plaats van donkere kleuren.

Ook natuurlijke materialen, zoals eikenhout, zijn rustgevend en maken je kleine keuken optisch groter.

 

Kies voor inbouwapparatuur

In de kleine keuken zijn inbouwapparaten onmisbaar. In plaats van een magnetron op het aanrecht, kies je beter voor een ingebouwde combi-oven of combimagnetron. Laat de waterkoker achterwege en kies voor een kokend waterkraan.

Zo hou je extra werkruimte over op het aanrecht en oogt je kleine keuken opgeruimd. Als je een bijkeuken hebt, kun je hier eventueel ook wat apparaten in kwijt, zoals de vriezer en de koelkast.

Kleine keuken inrichten – creëer meer opbergruimte

In een kleine keuken is een praktische inrichting belangrijk. Vaak is het lastig om al je keukengerei kwijt te kunnen en extra opbergruimte is dus gewenst. Hoe creëer je deze?

Als je er ruimte voor hebt, kun je een plafondhoge kast in je kleine keuken laten plaatsen. Hier kun je veel in kwijt. Bovenkastjes bieden ook veel extra opbergruimte, maar ze laten je kleine keuken nog kleiner lijken. Overweeg of je echt een vaatwasser nodig hebt. Als je zonder vaatwasser kunt leven, heb je extra kastruimte voor je keukengerei.

In een kleine keuken is een praktische inrichting belangrijk.

Kies je keukenapparatuur en –gerei zorgvuldig

Je kunt veel extra werkruimte en opbergruimte creëren, maar je wilt je kleine keuken niet volproppen. Dit zou de kleine ruimte krap laten aanvoelen. Ga daarom na wat je nodig hebt in de keuken. Heb je een mixer, maar gebruik je deze bijna nooit?

Zet deze dan in de voorraadkast of de bijkeuken in plaats van de kleine keuken. Heb je tien pannen, maar gebruik je altijd dezelfde drie? Doe de andere zeven dan weg. Door zorgvuldig na te gaan wat je wel en niet nodig hebt, kunnen veel spullen weg of opgeborgen worden.

Doe nog meer inspiratie op

We hopen dat bovenstaande tips je hebben geholpen om leuke kleine keuken ideeën op te doen, zodat je je kleine keuken inrichten kunt naar smaak.

Wil je nog wat extra inspiratie opdoen voor de inrichting van kleine keukens?
Bestel dan een gratis keukenmagazine >>>

Uiteraard ben je ook van harte welkom in de showroom van Küchenoutlet. Hier vind je de mooiste kleine keukens voor de beste prijs. Je hoeft niet helemaal naar Duitsland om te genieten van de goedkoopste prijzen voor kleine keukens.

Küchenoutlet bevindt zich namelijk in het hart van Nederland. Wij hopen je binnenkort te verwelkomen in onze showroom waar je inspiratie op kunt doen voor kleine keukens. De koffie staat al klaar!

Kom langs en laat je inspireren!

Comments are closed.