zwarte keukens

Zwarte keukens met keukeneiland bij KüchenOutlet

We kennen allemaal de uitdrukking ‘Mooi rood is niet lelijk’. Waar die uitspraak vandaan komt, is niet helemaal helder. Het vermoeden is dat de kleur ‘rood’ betrekking heeft op de haarkleur. Hoe dan ook, wij van Küchenoutlet gebruiken deze uitspraak graag ook voor onze zwarte (eiland)keukens, met onze eigen unieke variatie ‘Mooi zwart is niet lelijk’!

zwarte keuken

Inhoud:
1. Razend populair
2. Functioneel versus styling
3. Moderne landhuisstijl
4. Hout is hip
5. Ton-sur-ton, black is back!
6. Tijdloze en luxe uitstraling

Razend populair

Nog steeds razend populair: een zwarte keuken. Klanten die kiezen voor een zwarte keuken hebben vaak een uitgesproken smaak en willen een statement maken: de keuken mag gezien worden!

Wij gaan samen met je op zoek naar een passende keukenontwerp, geheel afgestemd op je eigen smaak en, niet onbelangrijk, binnen je budget. Wij kijken ook naar het totaalplaatje. Het formaat en de plaats van keuken moet een perfecte match vormen met de stijl van je interieur en de indeling van de woning.

Functioneel versus styling

De tijd van een functionele keuken ligt steeds verder achter ons: de keuken anno nu maakt deel uit van onze leefstijl en het interieur. De veelzijdigheid in stijlen is ook bij een zwarte keukenopstelling zeer verrassend. Voor elke smaak is een passende nuance. We gaan met je op zoek naar praktisch én mooi. Daarom is de inrichting van uw zwarte (eiland)keuken belangrijk: waar komt welke apparatuur, is er voldoende werkbladruimte, waar wordt de spoelbak gesitueerd? Oftewel: we kijken verder waar anderen ophouden.

keuken zwart

Moderne landhuisstijl

Een zwarte keuken is nooit saai! Want de mogelijkheden wat betreft stijl zijn oneindig. Zo is er de moderne landhuisstijl een trend die inspireert tot meer gezelligheid. Het soort werkblad bepaalt mede de uitstraling: kies je voor een robuuste betonlook of wordt het een verfijnd dun werkblad met de uitstraling van marmer of keramiek?

Een zwarte keuken in landhuisstijl is op tal van manieren te realiseren en laat romantische dromen uitkomen! Iedere zwarte keuken biedt volop mogelijkheden voor een persoonlijke styling en interpretatie. We gaan samen met je op zoek naar wat het beste bij u past!

Hout is hip

We zeiden het al: de veelzijdigheid van een zwarte keuken is eindeloos! Decoratie of mode: trends staan nooit stil. Zo is hout in vele soorten en kleurstellingen weer helemaal terug in de keuken. We kunnen dan ook constateren dat hout een grandioze comeback maakt in 2024. Oftwel: hout is hip! Een zwarte keuken krijgt een unieke uitstraling dankzij de combinatie zwart met hout, voor een subtiel en verfijnd design.

Zwarte keuken compleet

Voor de liefhebber: een compleet zwarte keukenopstelling en -eiland is een geraffineerde blikvanger. En dan denken we niet alleen aan zwarte fronten en kastdeuren, maar ook aan een zwart aanrechtblad en zwarte (achter)wanden. Hoe mooi kan dit zijn! Zwart is namelijk nooit alleen maar ‘gewoon’ zwart: er zijn verrassend veel zwarte kleurtonen verkrijgbaar.

Denk bijvoorbeeld aan matte kast- en deurfronten met een mat keramiek blad, met daarboven hoogglans ‘zwartjes’ en met zwarte kalkverf afgewerkte wanden. Een compleet zwarte keuken creëert in al haar ton-sur-ton schoonheid een moderne en tevens huiselijke ambiance.

Tijdloze en luxe uitstraling

In 2024 zien we duidelijk een aantal nieuwe stijlen voor onze keukens. Ook al veranderd de stijl, een zwarte keuken met kookeiland blijft onverminderd populair. Een zwarte keuken is tijdloos, biedt sfeer en heeft een luxe uitstraling. De combinatiemogelijkheden met de kleur zwart zijn eindeloos. We vinden het fijn om samen met je op zoek te gaan naar de stijl die bij u past. We gaan de uitdaging graag aan en denken met u mee in het creatieve proces van je eigen unieke keukenontwerp.

Bekijk onze actuele collectie zwarte keukens

keukentrends 2024

keukentrends 2024 bij Küchenoutlet – Prachtige keukens

Keukentrends 2024? De keukentrends volgen elkaar in snel tempo op, maar sommige stijlen en materialen blijven populair. Toch zijn ontwerpers altijd weer op zoek naar nieuwe ideeën en worden de nieuwste innovaties vakkundig samengevoegd in een uniek keukendesign. Duurzaamheid en slimme technologieën zijn vandaag de dag enorm belangrijk. Küchenoutlet zorgt graag voor een frisse wind in je nieuwe keukenopstelling.

De keukentrends van 2024:

  • Karakteristiek en warm
  • Een puur natuur kleurenpallet
  • Geen standaardkeuken: iedere keuken heeft een originele en persoonlijke touch
  • Innovatie en duurzaamheid
  • Ambachtelijke kwaliteit
  • Plafondhoge kasten zijn trendy

Karakteristiek en warm

Mensen zijn steeds meer op zoek naar een warm (t)huis. De tijd dat de keuken vooral functioneel en praktisch moest zijn ligt al decennia achter ons. De keukenruimte is een verlengde van onze interieurstyling geworden, waar gezelligheid en warmte samenvoegen tot één geheel.

De keuken is bij uitstek een plek waar gezelligheid en warmte samenkomen. Een trend die steeds meer mensen omarmen: met het gezin aan tafel, borrelen en eten met familie en vrienden; de keuken vormt steeds meer het – letterlijke- middelpunt van de woning.

Anno 2024 is de keuken ook een ruimte voor karakteristieke en bijzondere woonaccessoires. Denk eens aan een bijzonder schilderij aan de wand, een organisch vormgeven vaas als blikvanger en een stapel kookboeken om de huiselijke sfeer te benadrukken.

Puur natuur kleurenpallet

Natuurlijke materialen en een kleurpallet geïnspireerd op de natuur staan garant voor een tijdloos keukendesign. Met houten fronten en kasten creeër je een sfeervolle sfeer die perfect aansluit bij een leefkeukengevoel.

Hout speelt een grote rol in deze keuken, variërend van lichte tot donkere uitvoeringen, met en zonder voelbare en zichtbare houtnerf. Hout in combinatie met lichte kleurstellingen zoals beige en champagne benadrukken het luchtige karakter. Kies je voor donker hout? Dan benadruk je de robuuste en stoere uitstraling van de keuken.


Voorbeeld: Keuken Arnoud

Geen standaardkeuken

Een standaardkeuken bestaat niet. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos! Uiteraard zijn er een aantal inspirerende keukenopstellingen van Küchen Outlet in onze showroom te bewonderen. Maar iedere klant heeft zijn/haar eigen wensen, mogelijkheden en persoonlijkheid.

De indeling van de beschikbare keukenruimte is bepalend voor keuzes die gemaakt worden wat betreft indeling. Een rechte opstelling, aangevuld met een aparte kastenunit, een kookeiland, een royale hoekopstelling, uiteraard is alles mogelijkheid. Met een persoonlijke invulling wordt je keuken altijd bijzonder. Denk bijvoorbeeld aan een tegelwand in een uniek motief en/of meerdere kleurschakeringen. Maak van je keuken een uniek statement met een persoonlijke touch!

Meer keukeninspiratie opdoen? Ontvang Gratis het Küchenoutlet KeukenMagazine

Innovatie en duurzaamheid

Wat betreft keukenapparatuur gaan innovatie en duurzaamheid hand in hand. De ontwikkelingen en trends volgen elkaar in snel tempo op. Energiezuinige en slimme technologieën zorgen voor optimale gebruiksvriendelijk. Zo is er de innovatieve heetwaterkraan, met rechtstreeks gekoeld en kokend water binnen handbereik.

Wanneer wenselijk is ook bruisend water mogelijk. En wat te denken van de slimme vaatwasser, voorzien van een handig liftsysteem (nooit meer bukken!). De nieuwe lichting heteluchtovens biedt ook veel voordelen, evenals de inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en adviseren u graag over de unieke mogelijkheden.

Vakmanschap en kwaliteit

Het leveren van kwaliteit is wat ons betreft een geen trend! Uiteraard volgen we de trends anno 2024 op de voet, zeker op het gebied van styling, ontwerpen, design, innovatie en duurzaamheid. Vakkennis en vakmanschap is voor ons synoniem in het leveren van kwaliteit! Daarom kijken we ook naar het totaalplaatje van uw keuken.

Uiteraard begint het bij vinden van een keuken die bij je past, maar er is tevens veel aandacht voor belangrijke details. Bijvoorbeeld: waar komt welke apparatuur, is er voldoende werkbladruimte, wat is een mooi lichtplan? We maken er samen iets moois van!

Plafondhoge kasten

Wie herkent het niet: opbergruimte hebben we altijd tekort! Ook in de keuken is het fijn wanneer alle spullen en apparatuur ergens een plekje krijgen. Kamerhoge kastunits zijn een perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar ruimte en rust in de keuken.

De kasten bieden een zee van opbergruimte (geen losse keukenspullen in het zicht) en ook voor apparatuur biedt een kastenunit praktische oplossingen, zoals bijvoorbeeld een oven op ooghoogte. Een mooie combinatie: een natuurlijke kleurstelling voor fronten en aanrechtblad, in combinatie met een aparte kastenunit van hout. Hoe mooi kan het zijn!

Ontwerpen wij jouw droomkeuken? Maak direct gratis & vrijblijvend een afspraak in onze showroom

Industriële keuken

Industriële keuken

Industriële keuken? Deze keuken doet je misschien een beetje denken aan vroeger. En dat terwijl het momenteel een van de populairste keukenstijlen is. Wat de industriële keuken onderscheid van bijvoorbeeld de landelijke keuken, is dat deze keuken een rauw karakter toont; denk aan ruwe randjes, rvs verwerking, stoere materialen en een robuuste uitstraling…

Eilandkeuken op maat

Eilandkeuken op maat

Eilandkeuken op maat? Een keukeneiland maakt jouw nieuwe keuken direct aantrekkelijk! Want een keuken met een eiland geeft een gezellige en warme sfeer. Je leeft in de keuken, kunt gezellig met vrienden een drankje doen aan de keukenbar of je geniet gewoon van je ruimte in en om de keuken. Een keukeneiland is dan ook niet voor niks een grote droom van veel keukenkopers. Echter is voor een eiland keuken vaak veel ruimte nodig.