Keukenopstelling kiezen

Keukenopstelling kiezen

Keukenopstelling kiezen? Ben je van plan een nieuwe keuken te gaan kopen? Misschien weet je al wel welke keukenopstelling je wilt, en zoek je alleen wat informatie ter bevestiging. Of misschien kom je er niet uit, welke keukenopstelling het meest efficiënt is in jouw keukenruimte.

Keukenopstelling kiezen

Iedereen heeft zijn eigen wensen bij een ideale keukenopstelling. Daarnaast moet je in het achterhoofd houden, dat niet alle keukenopstellingen passen in je woonruimte. Zo heb je minder mogelijkheden bij een kleine keukenruimte dan bij een grote keukenruimte. Dus afhankelijk van welke ruimte jouw woning biedt, kun je een keukenopstelling kiezen. Omdat er dus zoveel opties zijn, maakt dit de keuze misschien juist wel moeilijker. Ga je voor een hoekkeuken, rechte keuken, u-keuken of voor een keuken met eiland? Bij Küchenoutlet hebben we voor elke ruimte een gepaste keuken.

Mocht je het toch heel lastig vinden, lees dan even door, want dan hebben we hieronder voor jou nog een aantal tips opgeschreven. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt.

Iedere ruimte de perfecte keukenopstelling

Voor welke keukenopstelling jij gaat, hangt af van de beschikbare ruimte die je woning biedt. Heb je een doorlopende kamer, dan kan je voor een woonkeuken kiezen. Heb je een kleine ruimte, dan is een rechte keuken – of hoekkeuken meestal de enige logische optie. Uiteraard zijn er uitzonderingen en kun je ook voor een compleet andere keukenopstelling kiezen. Het hangt allemaal af van de maatvoering.

Wil je weten welke keukenopstelling het beste bij jouw keukenruimte past? Vraag het onze keukenadviseurs. Zij vertellen jou graag wat het verschil in opstellingen is.

Klik hier voor een vrijblijvende afspraak >>>

Keukenopstelling in 3D laten maken

Om fouten te voorkomen, is het belangrijk dat je eerst weet welke indeling juist is voor jouw keuken. Zeker voordat je overgaat tot aankoop. Juist om je ideeën om te zetten in een bruikbaar ontwerp, is het handig om een 3D ontwerp te laten maken.

Dit kan bij Küchenoutlet op afspraak met een keukenadviseur. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden en krijgt allerlei voorbeelden te zien.

Natuurlijk kun je zelf ook al een schets maken, en die meenemen. Daar worden we bij Küchenoutlet ook enthousiast van.  Naast een ontwerp idee, krijg je bij een 3D ontwerp met de keukenadviseurs ook vaak advies over technische zaken.

Dingen zoals: waar plaats je de spoelbak? Welke kookplaten zijn er allemaal? Welke aansluitingen zijn nodig? Niet geheel onbelangrijk is dat je een veilige keuken wilt, de indeling efficiënt is en dat je voldoende opbergruimte krijgt. Welke kastjes zijn het meest ideaal bij welke keuken?

Heb je een kleine keuken, dan zijn bovenkastjes erg handig. Heb je een grotere ruimte, dan kan je ze weglaten. Ook kan je kiezen voor een kookeiland met onderkastjes of lades.

Bij Küchenoutlet vinden we ergonomie erg belangrijk. Dus wat moet de aanrechthoogte worden? Je wil natuurlijk niet krom staan tijdens het koken – of je hoofd stoten aan de afzuigkap.

Wat zijn nou voorbeelden van punten die je gaat bespreken met een keukenadviseur? Deze bijvoorbeeld:

  • Wat is de grootte van jouw keukenruimte – en welke indelingen zijn hierin het meest ideaal?
  • Waar zitten de aansluitingen en wordt de indeling hierop aangepast?
  • Ramen, deuren, kozijnen en schuine muren zijn ook een punt waar aandacht aan besteed gaat worden.
  • Wat vind jij belangrijk aan een keuken? Wil je simpel alleen koken, of wil je een woonkeuken?
  • Kunnen we met je beschikbare budget al je wensen plaatsen?
  • Wat zijn jouw wensen? Waar moet de keuken aan voldoen?

Al deze punten worden besproken en meegenomen in het 3D ontwerp. Zo hopen we samen tot jouw droomkeuken te komen.

Voorbeeld van een hoekkeuken met bovenkastjes van Küchenoutlet

Keukenopstelling tips

We snappen dat het soms lastig is om in te schatten of je keukenruimte geschikt is voor de keuken die jij op het oog hebt. Daarom hebben we een aantal tips waar je wat aan hebt.

Gelukkig kun je bij Küchenoutlet je keuken op maat laten maken, dus stem je keukenindeling af op jouw keukenruimte. In kleine ruimte kun je vaak vastlopen doordat het gewoonweg niet gaat passen. Je wilt van alles maar je kunt het maar niet kwijt in de ruimte. Hier een aantal mogelijkheden om de keukenopstelling af te stemmen op de ruimte:

  • Heb je een smalle ruimte? Ga voor de rechte keuken. Pak 1 zijde zodat je aan de andere kant volledige bewegingsvrijheid en ruimte houdt.
  • Heb je een rechthoekige ruimte? Ga voor de L-vormige keukenopstelling. Dit noemen ze ook wel de ‘hoekkeuken’.
  • Heb je een vierkante ruimte? Dan kan je overwegen een U-vormige keukenopstelling. Deze keuken kan op vele manieren optimaal worden ingericht.
  • Heb je een grote ruimte? Ga voor een keuken met kookeiland. Hiermee vul je juist de ruimte iets op en maak je er direct een soort woonkeuken van.

Heb je een hele kleine ruimte maar sta je het liefst zoveel mogelijk in de keuken? Geen probleem, ook in de kleine keukenruimtes kunnen we jou wensen laten terugkomen.

Meer weten over kleine keuken inrichten?

Keukens op maat

Heb je een mooie showroom keuken gevonden en heb je het idee dat de keukenruimte bij jou thuis een onmogelijk indeling heeft? Dat is geen probleem. Want bij Küchenoutlet maken we onze keukens geheel op maat. Ga samen met een keukenadviseur zitten en laat een 3D ontwerp maken. Zo weet je zeker dat de keuken perfect gaat passen in jouw keukenruimte.

Kom naar de showroom

Maak een vrijblijvende afspraak met een keukenadviseur van Küchenoutlet of vraag ons gratis keuken magazine aan. Het magazine staat vol met voorbeelden van complete keukens.

Kom langs en laat je inspireren >>>

Comments are closed.