Eilandkeuken op maat

Eilandkeuken op maat

Eilandkeuken op maat? Een keukeneiland maakt jouw nieuwe keuken direct aantrekkelijk! Want een keuken met een eiland geeft een gezellige en warme sfeer. Je leeft in de keuken, kunt gezellig met vrienden een drankje doen aan de keukenbar of je geniet gewoon van je ruimte in en om de keuken. Een keukeneiland is dan ook niet voor niks een grote droom van veel keukenkopers. Echter is voor een eiland keuken vaak veel ruimte nodig.

Keukeneiland of kookeiland

Wat is nou een keukeneiland? En is dat hetzelfde als een kookeiland? Een keukeneiland staat los van de rest van je keuken. Ze noemen dit een kookeiland als deze is voorzien van een kookplaat. Zo simpel is het. Je hebt meerdere opties om je keukeneiland in te delen, hierover lees je later meer. We beginnen eerst met de voor-en nadelen.

Voordelen keukeneiland

Een van de grote voordelen van een keukeneiland is dat het enorm veel gezelligheid, warmte en sfeer met zich meebrengt. Je creëert een soort open keuken, hierdoor heb je veel overzicht over de rest van je woning en kun je bijvoorbeeld je spelende kinderen in de gaten houden, of toch nog even dat ene tv-programma meekijken.

Een ander voordeel is dat je met een keukeneiland extra kastjes en lades hebt om van alles op te ruimen. Zo houd je de keuken mooi rustig en opgeruimd en is het niet nodig om extra kasten aan te schaffen.

Nadelen keukeneiland

Helaas is een keukeneiland niet voor elke keukenruimte geschikt. Het vergt normaliter meer ruimte dan een hoekkeuken of rechte keuken. En mocht je nou specifieke wensen hebben wat je in/op je keukeneiland wilt. Dan moet je ook nog rekening houden met aansluitingen en leidingen.

Bekijk de voorbeelden in ons gratis magazine

Verschillende soorten keukeneilanden

Kookeiland

Eigenlijk de meest voorkomende keukenopstelling is een keukeneiland met een kookplaat. Er komt alleen wel bij kijken dat je een afzuigkap moet regelen op je keukeneiland. Dit kan zowel erboven hangen als in het werkblad verwerkt worden.

Soms zie je ook nog wel eens een combinatie van een kookplaat én een spoelbak, dan kun je er zelfs voor kiezen om alleen voor een keukeneiland te gaan. Plaats er een tafel/bar naast en je hebt alles-in-een.

Spoeleiland

Je kunt dus ook voor een spoeleiland kiezen, dit gebeurt steeds vaker. Een spoeleiland is eigenlijk hetzelfde als een kookeiland, alleen zit er een spoelbak in het werkblad in plaats van een kookplaat. En het voordeel van een spoeleiland is dat er geen afzuigkap nodig is. Echter is er wel een afvoer nodig.

Werkeiland

Het voordeel van een werkeiland is dat deze ook in kleine keukenruimtes past! Het is niet nodig om een spoelbak of kookplaat te integreren. Hierdoor houd je dus meer ruimte over om je ingrediënten te snijden. Voeg hier een bar aan toe en je werkeiland kan direct gebruikt worden als plek om aan te eten. Benieuwd welke indeling het beste bij jouw keukenruimte past?

Klik hier voor een vrijblijvende afspraak >>>

Wat kost een keukeneiland op maat

Wat kost zo’n keukeneiland nou eigenlijk? Dat is natuurlijk allemaal afhankelijk van de grootte van de keuken, de keuze die je maakt in keukenapparatuur. Daarnaast bepalen ook het type keukenfront en blad de prijs.

Puur en alleen voor een keukeneiland ben je gemiddeld 5.500 euro kwijt. Bij Küchenoutlet kan dit meestal al voor 4.500 euro.

Wil je een nauwkeurige berekening die aansluit op jouw wensen? Maak een vrijblijvende afspraak en kom langs in onze showroom. Onze keukenadviseurs kunnen samen met jou een logische berekening maken over wat je keuken ongeveer gaat kosten.

Keukeneiland op maat kopen bij Küchenoutlet

Wil jij een nieuwe keuken kopen met een keukeneiland? Weet je precies wat je wilt? Of heb je nog vragen en wil je graag samen naar de opties kijken? Kom langs bij Küchenoutlet! Maak een afspraak en kijk samen met de keukenadviseurs wat voor jou de beste opties zijn.

  • We gaan dan samen kijken naar:
  • Welke keukenruimte heb je en wat is de grootte?
  • Welke wensen of ideeën heb je voor je nieuwe keuken?
  • Met behulp van een 3D ontwerp zoeken we naar de beste keukenindeling
  • Welk keukenapparatuur en ga je voor kastjes of lades? Of beide?
  • We maken de keuken af met de kleuren, materialen, handgrepen en een passend keukenblad.

Onze keukenspecialisten in de showroom in Veenendaal geven passend advies.

Kom langs en laat je inspireren >>>

Comments are closed.