Industriële keuken

Industriële keuken

Industriële keuken? Deze keuken doet je misschien een beetje denken aan vroeger. En dat terwijl het momenteel een van de populairste keukenstijlen is. Wat de industriële keuken onderscheid van bijvoorbeeld de landelijke keuken, is dat deze keuken een rauw karakter toont; denk aan ruwe randjes, rvs verwerking, stoere materialen en een robuuste uitstraling…

Wat is een industriële keuken?

De industriële keuken is een keukenstijl die te vergelijken is met een robuuste en stoere keuken. Dit komt omdat er veel grove materialen gebruik gemaakt worden.

Het is geen pre om de keuken tot in de fijne details af te werken. Dit in tegenstelling tot een moderne keuken, die vaak erg strak is. Denk bijvoorbeeld aan een keukenblad met een ruwe rand. Of houten en betonnen elementen die verwerkt zijn in de keuken.

Niet alleen dat, ook de roestkleur komt erg veel voor in de Industriële keuken.

Iets wat perfect past bij deze keukenstijl zijn bakstenen. Deze kan je in allerlei kleuren en maten krijgen. Dit maakt het erg makkelijk om te spelen met verschillende stijlen. Perfect om je keuken naar eigen wens te ontwerpen. Benieuwd naar de opties?

Vraag ons gratis keukenmagazine aan >>>

Industriële keuken combineren met een keukenstijl

Het is natuurlijk fantastisch als je de kans krijgt om je keuken helemaal naar wens te creëren. De industriële keukens kun je goed combineren met andere keukenstijlen. We leggen een aantal industriële keukenstijlen uit:

Modern industriële keuken

Een industriële keuken maar dan met een moderne afwerking? Dat kan! Het geeft een mooie combinatie tussen stoer en strak. De ruwe stijl van de materialen in de industriële keuken maar dan met een strakke afwerking en geen rommel en onnodige apparatuur. Dit wordt strak afgewerkt zoals we van een moderne keuken kennen.

Industrieel landelijke keuken

Bij een landelijke keuken wordt er vaak hout gebruikt en heeft het zijn sierlijke afwerkingen. Denk bijvoorbeeld aan nostalgische keukengrepen of keukendeurtjes. Landelijke keukens hebben vaak een warme sfeer, combineer dit met iets robuust en je hebt een industrieel landelijke keuken.

Industriële woonkeuken

Een kenmerk van een woonkeuken is dat deze vaak uit meerdere onderdelen bestaat. Een deel van de keuken staat vaak tegen de muur terwijl het andere deel vaak losstaand is. Bij een industriële woonkeuken is het dus belangrijk om naar de indeling van de keuken te kijken. De keuken loopt vaak over in de woonkamer en dat is een belangrijk punt.

Want de industriële keuken is vaak robuust en ruw, je wilt dus eigenlijk dezelfde sfeer creëren in je woonkamer. Dit zorgt ervoor dat het eenzelfde stijl is en in elkaar overloopt. Denk bijvoorbeeld aan je meubels en overige elementen die je in je woonkamer als in de keuken hebt. Wil je meer informatie? Lees ons blog over woonkeukens

Klassiek industriële keuken

De klassieke keuken kennen we als de oude stijl van vroeger. Ook deze keukenstijl heeft de sierlijke afwerkingen en een aantal opvallende elementen. Misschien een beetje ouderwets. Juist daarom kun je dit heel mooi combineren met de industriële keuken. Voeg de elementen toe die de industriële keuken kenbaar maken en je hebt een prachtige mix tussen robuust en authentiek.

Industriële keuken

Industriële keukens : combineren met een keukenopstelling

Deze keuken past in bijna elke denkbare keukenopstelling, het is soms alleen een beetje puzzelen hoe het in de keukenruimte past.

Kleine industriële keukens

Heb je een kleine keukenruimte? Geen zorgen, want ook in de kleinere ruimtes is deze soort keuken mogelijk. Omdat deze keukens vaak grof, groot en robuust zijn krijg je wel te maken met een ‘volle keuken’. Door de volle en wellicht wat drukkere ruimte, maakt dit de keuken wel extra gezellig. Daarom zal een industriële keuken net iets beter staan in een grote ruimte.

Industrieel keukenblok

Om even terug te komen op de woonkeuken, deze heeft vaak een keukenblok. Ga voor een massieve uitstraling en kies voor een donker keukenblad of ruw hout. Een voordeel van een keukenblok is dat je er meer opbergruimte mee creëert. Een keukenblok staat daarom heel goed.

Industriële hoekkeuken

De hoekkeuken, of ook wel de L-keuken genoemd, neemt relatief weinig ruimte in beslag. Veel minder dan een rechte keuken – met keukenblok of keukeneiland.

Ook toont de ruimte open, waardoor je een toegankelijke keuken krijgt. Daarnaast kun je in de hoekkeuken veel gebruik maken van de keukenkastjes. Hier berg je alles in op. Voeg je industriële elementen toe en je hoekkeuken is helemaal af.

Wil jij ook een Industriële keuken op maat? En dan kwaliteit – en goedkoop?

Onze keukenspecialisten in de showroom in Veenendaal geven passend advies.

Kom langs en laat je inspireren >>>

Comments are closed.